Početna Društvo BESPLATAN PREVOZ u još jednom gradu u Srbiji

BESPLATAN PREVOZ u još jednom gradu u Srbiji

263
0
.
FOTO: P. MARKOVIĆ / RAS SRBIJA

Još jedan grad u Srbiji omogućio je besplatan javni prevoz za sve građane. Posle Jagodine, besplatno se od danas prevoze i stanovnici Požege.

Planinska sela u Trgovištu i dalje odsečena!

Prema rečima predsednika opštine Milana Božića na ovaj potez su se odlučili jer su za plaćanje troškova prevoza đaka kao i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i školama na godišnjem nivou trošili 65 miliona, a uvođenjem ovog sistema iz opštinskog budžeta biće potrošeno upola manje, navodi RINA.

– Plaćanje putnih troškova zaposlenih kao i troškovi prevoza učenika koštao je mnogo jer nisu postojale mnoge autobuske linije, koje su vremenom ukinute, pa smo bili prinuđeni da plaćamo prevoz brojnim linijskim taksijima, dok smo zaposlenima isplaćivali gotov novac – rekao je Božić.

Suficit Kine u trgovini sa Amerikom je sve veći

On je istakao da su se zato odlučili da aktiviraju autobuski prevoz u 16 pravaca i raspisali javnu nabavku za najpovoljnijeg prevoznika.

– Opština će za ove potrebe izdvojiti 35 miliona koji će biti uplaćeni firmi Libertas iz Ivanjice koja je dala najpovljniju ponudu – zaključio je prvi čovek opštine.

Novi sistem prevoza građana krenuo je jutros u 6. 00 sati sa nove autobuske stanice u ovoj opštini.

Nova pravila sa domaće proizvođače

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here