Aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika vozila

0
36
Foto: N. Fifić

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovali su seminar o bazi tehničkih karakteristika o vozilima i pravilniku o tehničkom pregledu vozila.

NOVI UDAR NA DŽEP VOZAČA: Tehnički pregled vozila skočio na 5000 RSD

Pored osnovnih informacija o bazi, pravilniku o tehničkom pregledu vozila i novim uslovima za dobijanje ovlašćenja za tehnički pregled vozila, na seminaru je prezentovana aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika o vozilima, saopštila je Agencija.

Uvođenjem nove opcije za pretragu „TVV zahtev rešavanje“ u aplikaciji Agencije za bezbednost saobraćaja koju koriste svi tehnički pregledi u Srbiji, omogućen je pristup svim tehničkim karakteristikama vozila koje su neophodne za proces registracije vozila.

Transport automobila vozovima od sada kroz Srbiju

Kroz aplikaciju Agencije tehničkim pregledima je omogućeno da na lakši i pouzdaniji način utvrde da li je došlo do promene tehničkih karakteristika vozila, s obzirom na to da su im obezbeđeni podaci o tehničkim karakteristikama vozila prilikom proizvodnje.

Pored toga, tehnički pregled može na osnovu podataka iz baze uočiti i sa sigurnošću odrediti da li je prilikom prethodnih registracija vozila došlo do greške prilikom upisa podataka u saobraćajnu dozvolu i da se ta greška administrativno ispravi.

Seminar je namenjen ovlašćenim pravnim licima za tehnički pregled vozila i korisnicima baze tehničkih karakteristika o vozilima, a pored Beograda biće organizovan i u Nišu, navedeno je u saopštenju.

NOVI ZAKON: Ove kategorije vozila kod “komšija” VIŠE NEĆE plaćati putarinu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here