Albanci planiraju da zauzmu “Trepču”?

0
410

Kosovske vlasti planiraju da upadom specijalnih jedinica kosovske policije preuzmu postrojenja “Trepče” na severu KiM i tako se praktično infiltriraju u većinski srpski deo, kako pišu mediji.

NOVE PROVOKACIJE ALBANACA: Pakuju lažne optužnice

Izvor “Blica” iz diplomatskih krugova u Prištini navodi da Kfor raspolaže saznanjima o pripremama i da ne isključuje mogućnost da se kosovske institucije upuste u ovakvu akciju.

Sagovornik “Blica” navodi da je sprovođenje akcije, kao i da li će do nje uopšte doći, povezano i direktno zavisi od unutarpolitičkih dešavanja u Prištini, ali i odluka i širih političkih dešavanja oko Kosova.

Bi-Bi-Si: Priština je najružnija prestonica Evrope

“Međutim, osnov i namera za operaciju postoje”, kaže izvor lista.

Ranije usvojen zakon o “Trepči” i izglasani Statut u Parlamentu, kosovskim institucijama je argument da “Trepču” smatraju svojom i kompanijom zasnovanom na kosovskim zakonima, “koja im kao takva i pripada”, piše “Blic”.

Vučićeva poruka Prištini: Razmislite dobro na koliko smo od KATASTROFE

Drecun: Ne bismo ostavili svoj narod na nemilost Prištine

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da u slučaju da na KiM dođe do masovnog nasilja, a da Kfor ne može ili neće da deluje, Srbija ne bi ostavila svoj narod na nemilost Prištine.

Komentarišući usvajanje zakona i statuta o “Trepči” u Prištini, i spekulacije da bi kosovske snage mogle da zauzmu “Trepču”, Drecun je u jutarnjem dnevniku RTS rekao da takva mogućnost postoji.

Planula roba srpskih proizvođača sa KiM!

Dodao je da je vidno prisustvo policije i Kfora na severu KiM i pojačano prisustvo bespilotnih letelica.

“Evidentno je da prikupljaju informacije, sada je pitanje da li žele da spreče Prištinu u nameri ili ne”, kaže Drecun.

VOZAČI OPREZ! Narednih dana pojačane kontrole!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here