Početna Društvo Generalni direktor Železnica Srbije dao ostavku

Generalni direktor Železnica Srbije dao ostavku

371
0
.
Foto: FreeImages/ Eyleen Reiche

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojičić podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da je imao opstrukcije u radu i da je bio onemogućen da raspolaže imovinom tog preduzeća.

Transport automobila vozovima od sada kroz Srbiju

U ostavci dostavljenoj Vladi Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predsedniku Skupštine Železnica Srbije, Stojčić je ukazao da je njegov mandat završen zaključno sa 17. januarom ove godine jer je na dužnost generalnog direktora preduzeća izabran konkursom pre četiri godine.

On je naveo da je njegov mandat „bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturisanja železnickog sektora, bar iz pozicije brojnim činiocima suženog delovanja moje službe“.

Brza pruga Beograd-Budimpešta do 2023. godine

Stojčić je ukazao da su neki od razloga zbog kojih je podneo ostavku neusaglašenost Statuta Železnica Srbije sa Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnica, rastući broj (oko 8.000) sudskih sporova, najviše po osnovu smenskog rada i toplog obroka, blokada žiro računa u iznosu od 767.700.313 dinara, opstrukcija u procesu rada.

Istakao je da sve to ima „konsekvence“ i na njegov privatni život.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Beti je rečeno da se preduzeće Železnice Srbije ne bavi upravljanjem železničkim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom.

Mihajlović: Srbija će imati NAJBRŽU PRUGU u ovom delu regiona

Ti procesi su, kako navode u Ministarstvu, pri kraju i ispunjavaju se uslovi za gašenje Železnica.

Ranije jedinstvena srpska železnica je podeljena na četiri preduzeća – Infrastruktura železnice Srbije, SrbijaVoz, SrbijaKargo i Železnice Srbije.

Mirović: Podrška razvoju hraniteljstva u Vojvodini

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here